Voimassa oleva koronaohjeistus

Välineet
Jokaisella pelaajalla ja valmentajalla tulee olla omat välineet.
Harjoituksissa ei ole lainavarusteita sis. peliliivit, mailat, maalivahdin varusteet yms.

 

Tule paikalle tapahtumaan vain terveenä
Tule paikalle siis vain terveenä. Harjoituksiin, ottelu/seuratapahtumiin tai seuran toimistolle, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Tartunta joukkueessa
Jos joukkueen henkilö todetaan positiiviseksi, kotikunta tekee tartunnanjäljityksen, jonka perusteella lähikontaktit määrätään tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.
Joukkueen harjoitukset jäävät altistuksen jälkeen 14 vuorokaudeksi tauolle ja valmennus laatii omatoimisen ohjeistuksen tauon ajaksi.
Muut henkilöt, joita ei katsota lähikontakteiksi, voivat jatkaa normaalia elämää. Jos asiassa on epäselvyyttä, ole yhteydessä oman kotikunnan tartuntatautivastaaviin henkilöihin asian varmistamiseksi.

Muista turvaväli 1-2 metriä
Tapahtumissa on muistettava turvavälit. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi ryhmäliikuntatilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälejä noudatetaan mahdollisuuksien mukaan.

Pese kädet ja puhdista niitä käsihuuhteella
Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä kun saavut tapahtumaan. Desinfioi käsiäsi aina ennen ruokailua, WC-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Muista yskiä oikein
Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista pestä sen jälkeen kädet.

Riskiryhmiin kuuluvien itse arvioitava paikanpäälle tulo
Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja. Yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella. Jos osallistut, huomioi erityisen tarkasti nämä turvallisuusohjeet. Huomioi myös oman lääkärisi tai muiden terveydenhuollon ammattilaisten ohjeet. Riskiryhmään kuuluvien on itse arvioitava paikan päällä tarjottavien palveluiden käytön järkevyys oman terveyden kannalta.

 

-Santa´s United