Voimassa oleva koronaohjeistus

Kasvomaskit
Jokaisella seuran pelaajalla, valmentajalla, huoltajalla ja toimihenkilöllä tulee olla kasvomaski harjoitus, ottelu ja muissa seuran alaisissa tapahtumissa. Seura velvoittaa ottelutapahtumiin ja harjoituksiin tulijoilta maskin käyttöä. Ohjeistus koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 15 vuotta täyttäneitä. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, vaihtopenkillä eikä pelikentällä.
Kasvomaskit tulee olla puettuna ennen kuin saapuu liikuntahallin tiloihin.
Seura järjestää kasvomaskit valmentajille, huoltajille ja toimihenkilöille. Kasvomaskit löytyvät Keltakankaan ja Ounasrinteen liikuntahallilta. Maskien loppumisesta hyvissä ajoin ilmoitus seurajohdolle!
Pelaajien huoltajien tulee käyttää kasvomaskia, mikäli tulet seuraamaan junioreiden harjoituksia.
Lisätietoja maskien käytöstä alla olevasta linkistä:
THL- kasvomaskisuositus

 

Koronavilkku
Suosittelemme kaikille koronavilkku sovelluksen lataamista mobiililaitteeseen, jossa on Bluetooth-toiminto.
Koronavilkun saat ladattua täältä!

Harjoitukset
Harjoitustoiminnassa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat

 1. Osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana harjoituksiin.
 2. Huolehditaan ennen harjoituksia käsien pesusta ja muusta puhtaudesta. Käsihuuhdetta on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.
 3. Vältetään kasvojen koskettelua.
 4. WC-tiloissa pestään kädet ennen ja jälkeen käyntiä.
 5. Emme suosittele liikuntahallien pukutilojen käyttöä.
 6. Käytetään omia välineitä tai huolehditaan välineiden desinfioinnista.
 7. Harjoitellaan samoissa ryhmissä saman ohjaajan tai valmentajan johdolla.
 8. Huomioidaan hygieniaohjeet (käsien pesu, yskiminen, niistäminen, omat juomapullot ja pyyhkeet), etäisyydet ja omien välineiden käyttö.
 9. Kannustetaan ohjaajien ja valmentajien ohjeiden mukaisiin omatoimiharjoituksiin yhteisten harjoitusten ulkopuolella.
 10. Huolehditaan harjoituksen jälkeisestä käsien pesusta.
 11. Kannetaan yhteisesti vastuu kaikkien turvallisuudesta.

Ottelutapahtumat 

Tapahtumaohjeistus löytyy seuran sivuilta materiaalipankista. Korona-ajan erikoisohjeet tältä sivulta ja Salibandyliiton sivuilta.

Tartunta joukkueessa
Jos joukkueen henkilö todetaan positiiviseksi, kotikunta tekee tartunnanjäljityksen, jonka perusteella lähikontaktit määrätään tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.
Joukkueen harjoitukset jäävät altistuksen jälkeen 14 vuorokaudeksi tauolle ja valmennus laatii omatoimisen ohjeistuksen tauon ajaksi.
Muut henkilöt, joita ei katsota lähikontakteiksi, voivat jatkaa normaalia elämää. Jos asiassa on epäselvyyttä, ole yhteydessä oman kotikunnan tartuntatautivastaaviin henkilöihin asian varmistamiseksi.
Joukkueeseen suunnatusta terveysviranomaisen toimenpiteestä ilmoitettava aina välittömästi omalle joukkueelle ja tarvittaessa kilpailunjärjestäjälle (ensisijaisesti sarjavastaava, toissijaisesti tulospalvelupäivystys klo 9-17 viikonloppuisin).
Viestintä korontapauksen kohdalla keskitetään seuran toiminnanjohtajalle: Mika Karusaari +358 44 9725910 .

Riskiryhmiin kuuluvien itse arvioitava paikanpäälle tulo
Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja. Yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella. Jos osallistut, huomioi erityisen tarkasti nämä turvallisuusohjeet. Huomioi myös oman lääkärisi tai muiden terveydenhuollon ammattilaisten ohjeet. Riskiryhmään kuuluvien on itse arvioitava paikan päällä tarjottavien palveluiden käytön järkevyys oman terveyden kannalta.

Yhteisesti sääntöjä, rajoituksia, ohjeistuksia ja suosituksia noudattaen, voimme rakentaa turvallisen harjoitus- ja kilpailuympäristön.

-Santa´s United