Seuran hallitus ja työntekijät ovat kuunnelleet kentältä tullutta palautetta. Suurimmat uudistukset koskevat miesten ja naisten pelaajapolkutoimintaa aina junioreista aikuisiin asti.

Osana uutta toimintamallia ensimmäisenä esiteltiin Santa’s Unitedin miesten edustusjoukkueen, akatemian ja P16-joukkueen yhteistyömalli. Joukkueiden valmennusta vahvistetaan ja yhteistoimintaa tiivistetään.

–       Koronavuodet kurittivat myös meidän toimintaamme, ja varsinkin kilpajoukkuetoiminta oli kovilla. Kauden aikana jouduimme etsimään uusia ratkaisuja pitääksemme toimintamme elinvoimaisena. Tiivistimme joukkueiden välistä yhteistyötä, joka osoittautui onnistuneeksi ratkaisuksi. Haluamme jalostaa nämä hyvät kokemukset pysyväksi osaksi toimintaamme, kertoo puheenjohtaja Matti Tervasmäki.

–       Kuuntelimme myös herkällä korvalla pelaajiemme toiveita. Olemme tehneet hallituksen sekä seuran työntekijöiden kanssa kovasti taustatyötä asian eteen.  Nyt saimme esitellä pelaajillemme mallin, jossa heidän toiveensa on selkeästi huomioitu, Tervasmäki lisää.

Vahvempaa valmennusta

Tulevalla kaudella pelaajapolkutoimintaa rakennetaan vahvasti etenkin edustusjoukkueen ja akatemian kesken. Joukkueiden harjoituksia ja valmennusta yhdistetään merkittävästi. Tämä sekä pitää toiminnan laadukkaana, että antaa nuorille pelaajille jatkuvan mahdollisuuden kehittyä ja edetä. Monipuolisella valmennustiimillä ja selkeällä vastuunjaolla saadaan laadukkaampaa harjoittelua ja tuodaan jatkuvaa kehitystä valmennukseen ja joukkueiden toimintaan.

Edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2022-2023 toimii Joona Vazana, joka huolehtii pelaajapolun toteutumisesta ja vie yhteistä valmennusmallia edustuksesta ja akatemiasta aina vanhimpiin juniorijoukkueisiin saakka. Akatemian puolella päävalmentajana jatkaa Marko Suopanki. Kuluneella kaudella vaikeista lähtökohdista sarjanousuun edustuksen valmentanut Petri Hyötylä painottaa jatkossa etenkin fysiikkavalmennukseen. Pitkäaikaisen pelaajauran polvivamman vuoksi päättänyt Mika Heinonen tuo molempiin joukkueisiin vahvaa näkemystä pelaajataustansa ansiosta, ja toimii linkkinä joukkudeiden välillä. Maalivahtivalmennuksen kehittämisestä kopin ottaa Heikki Tuomas, joka on tehnyt aiemmin hyvää työtä muun muassa SPV:ssä.

–        Näen tulevassa kaudessa aitoa yhteistyön mahdollisuutta eri joukkueiden välille. Hyvät suunnitelmat, vahvemmat taustat ja seuran tuki mahdollistavat sen, että toiminta kehittyy koko seuran tasolla. Odotan sitä, että vuoden aikana saadaan vahvistettua pelaajaliikennettä ja toteutettua laadukasta harjoittelua. Näitä samoja asioita tullaan viemään aina junnujoukkueisiin asti, edustuksen päävalmentaja Joona Vazana summaa.

Miesten edustuksen päävalmentaja on vahvasti sitoutunut kehittämään pelaajia pitkällä tähtäimellä, ja valmentajasopimus jatkuu optiovuosien toteutuessa aina vuoteen 2025 asti.

Pian esittelemme naisten edustusjoukkueen valmennuksen ja pelaajapolkutavoitteet. Kerromme myös seuran junioritoimintaa koskevista uudistuksista kauden 2022-2023 osalta.

 

Lisätietoa:

Santa’s United
Toiminnanjohtaja
Mika Karusaari, puh. 0449725910
mika.karusaari@santasunited.fi