Junioripelaajan tärkeimpiä varusteita ovat sisäpelikengät,
maila ja suojalasit sekä juomapullo.

Sisäpelikengät. Hyvä kenkä on istuva, mukavan tuntuinen ja oikean kokoinen. Kiertojäykkyys, tuet, iskunvaimennus ja varrenkorkeus sekä pohjan pito ovat asianmukaiset. Lisäksi päällinen ja
pohja kestävät melko kovaa kulutusta. Sisäpelikengät on tehty normaalille askellukselle, joten mahdollisista askellusvirheistä kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa.
Huom! Älä osta liian isoja kenkiä (kasvunvara). Iskunvaimennus ja pohjan pito kuluvat
käytössä, joten kengät on joka tapauksessa hyvä uusia kerran vuodessa.

Salibandymaila. Oikean mittainen maila ylettyy navan ja rintalastan alareunan väliin. Liian pitkää mailaa on vaikea käsitellä, ja sillä on hankala laukaista. Liian lyhyellä mailalla joutuu puolestaan kurottelemaan, mikä rasittaa selkää. Lavan kovuus ja muoto vaikuttavat syöttöihin ja vetoihin. Junioripelaajan maila on riittävän joustava (jäykkyys vähintään 30), jotta hän saa vetoihin voimaa. Lapa on pehmeä ja hieman esimuotoiltu, ja siinä on riittävästi suoraa pintaa syöttöjen ja laukausten oppimiseen. Grippi eli mailan otealueen ”teippi” pitää käsien otteen hyvänä hikoillessakin.

Suojalasit. Suojalasit ovat paras ja käytännössä ainoa tapa suojautua mustilta silmiltä ja vakavammilta silmävammoilta. Lasien hankinnassa tärkeintä on istuvuus: lasien tulee tuntua hyvältä ja pysyä
paikoillaan. Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja. Salibandyliitto suosittelee suojalasien käyttöä kaikille pelaajille!

Huom! Salibandyliiton järjestämiä otteluita pelattaessa sekä salibandymailalla että
suojalaseilla tulee olla IFF:n hyväksyntä.

 

Tekstin lähde: https://salibandy.fi/pelaaminen/pelaajat/valinetieto/