Rovaniemen kaupunki on antanut uusia ohjeita lasten harrastustoimintaan liittyen. Alla uusia ohjeistuksia:

 

Rovaniemellä 20.1.2022 alkaen koulu- ja päiväkotialtistuksissa lapsia ei enää määrätä karanteeniin. Altistunutta kehotetaan välttämään tarpeettomia lähikontakteja (esim. harrastustoiminta, kavereiden tapaaminen) ja huolehtimaan terveysturvallisuudesta maskin käytöllä, hyvällä käsihygienialla ja turvaväleillä.

Suosittelemme kaikki altistuneita ja oireisia tekemään vähintään kotitestin. Seuran harjoituksiin saa kuitenkin mennä vain oireettomana, vaikka kotitesti olisi negatiivinen.

 

Joukkueen toimintaan osallistuvien tulee ilmoittaa muille joukkueen jäsenille mahdollisista tartunnoista valmentajien, joukkueenjohtajien tai työntekijöiden kautta. Tartunnan saaneiden on jäätävä välittömästi pois kaikesta joukkueen toiminnasta. Altistuneet voivat jatkaa harrastustoimintaa normaalisti ilman oireita, mutta suosittelemme tekemään testin ennen harjoituksiin osallistumista.

Näillä ohjeistuksilla pyrimme vaikuttamaan siihen, että harrastustoiminta ei menisi tauolle, vaan pystyisimme jatkamaan toimintaa olosuhteiden puitteissa mahdollisimman turvallisesti.