Santa’s Unitedin miesten edustusjoukkue otti paikan vastaan divarikarsinnoista Kiimingin Palloseuran kieltäytyessä paikasta. Santa’s United oli oikeutettu seuraavana paikkaan Pohjois-Suomen 2-divisioonan toiseksi parhaalla pistekeskiarvolla.

Edustusjoukkue pääsi vihdoin ”tosi toimiin” pitkän, lähes neljän kuukauden pelitauon jälkeen. Joukkue oli harjoitellut normaalisti joulukuusta asti, mutta peleistä ei ollut tietoakaan ennen tätä.

Oppimismatka Tampereelle.

Perjantaina 5.3. joukkue istahti linja-autoon ja suuntana Tampere väliyöpymisellä Jyväskylässä. Tuplaviikonloppu Tampereella ja vastassa meidän ”papereissa” lohkon ennakkosuosikit Soittorasia & Classic United. Koitti lauantai ja kohdattiin Soittorasia. Alkuun tasainen ottelu kääntyi kuitenkin Soittorasian hyväksi loppulukemin 10-4. Sunnuntaina pelattiin Classic Unitedia vastaan. Classic United näytti kaapinpaikan lukemin 14-4.

” Joukkue kasvoi ja pelaajat kasvoivat. Kasvun siemen kylvettiin Tampereella. Tampereella saatiin oppia lajin tämän hetken vaatimustasosta ja missä taso oikein menee. Reissu Tampereelle osoittautui enemmän oppimismatkaksi. Pääkohdiksi nousi pelillisissä asioissa, mikä puolustusalueenpuolustuspelin vaatimustaso on ja omiin tuleminen käännöissä. Tällä sarjatasolla pelaajien fysiikka ja reagointikyky peliin on korkealla tasolla ja sen ansiosta peli on nopeampaa ja se vaatii taas pelaajilta sitä, että kaikki päätökset pitää pystyä tekemään nopeammin.” – Kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Joona Vazana.

Pitkästä aikaa kotona!

Tappiollisen vierasreissun jälkeen joukkue kokoontui seuraavan kerran videopalaverin merkeissä. Vastuuvalmentaja Joona Vazana painotti tiettyjä pelillisiä asioita palaverissä ja loi joukkueeseen uskoa. Lauantaina 13.3. Kokkolan Nibacos vieraili Rovaniemellä. Ottelu päättyi Santa’s Unitedin voittoon 8-6. Sunnuntaina vastassa oli ennestään tuttu Merikoski SBT. Merikoski oli sunnuntain ottelussa parempi lukemin 6-7.

” Nibacosta vastaan näkyi, että joukkue oli harjoitellut laadukkaasti viikon, pelaajat olivat omaksuneet videolta käydyt asiat ja tämä johti siihen, että päästiin pelaamaan omilla vahvuuksilla 40minuuttia ottelusta. Viimeinen 20minuuttia oli Nibacoksen hallintaa, mutta joukkue osoitti henkistä vahvuutta selviämällä vaikeista hetkistä ja onnistui voittamaan ottelun.  Sunnuntaina kohdattiin Merikoski SBT ja minusta tuntuu, että joukkue latasi todella paljon energiaa niin henkisesti kuin fyysisesti Nibacos otteluun, että emme olleet valmiita ottelun alkuun. Merikoski vei peliä ja me olimme matkustajan paikalla. Viimeinen 30minuuttia mentiin ehkä hieman meidän komennossa ja oli hienoa nähdä, että joukkue jaksoi pallollisesti jauhaa runsaasti maalipaikkoja ja saamaan vielä ottelusta kiinni. Saimme Merikosken ongelmiin, mutta kiri jäi tällä kertaa maalin päähän ja Merikoskelle ansaittu voitto.”- Vazana kertoo.

Taas reissataan!

Jälleen päästiin harjoitteluviikon jälkeen pelaamaan. Nyt matkustettiin Pohjanmaalle ja meitä isännöi SB Vaasa ja MLT Salibandy. Lauantaina SB Vaasa kaatui 4-7 ja sunnuntaina MLT Salibandy joutui toteamaan Santa’s Unitedin paremmaksi lukemin 6-7.

” Viime viikonlopulta Merikoski SBT ottelusta viimeinen 30minuuttinen antoi hyvät eväät lähteä kohti SB Vaasa ottelua. Johdimme lähes koko ottelun SB Vaasaa vastaan ja jaksoimme pelata kärsivällisesti pallolla koko 60minuuttisen, joka antoi meille erittäin tärkeän voiton henkisesti. Oli hienoa nähdä joukkueen pelaavan ehjä 60minuuttinen. Joukkue pelasi Nibacosta vastaan hyvän 40minuuttisen ja seuraavana viikonloppuna pystyttiin pelaamaan läpi koko-ottelun vahvaa salibandya. Sunnuntaina oli vastassa MLT Salibandy. Kävimme joukkueen kanssa läpi edellisellä harjoitusviikolla, miten toisesta ottelusta saadaan myös hyvä, sillä edellisten viikonloppujen perusteella oli käynyt selväksi, että jotain täytyy muuttaa, sillä molemmat sunnuntaina pelatut pelit olivat haasteellisia. Muutimme hieman peliin valmistautumista ja vireystilansäätelyä, ettei ns. takki tyhjene ensimmäisen pelin jälkeen. Olimme alusta asti MLT:tä vastaan pelatussa  ottelussa hyvin mukana, vaikka vastustaja karkasi jopa 4-1 johtoasemaan. Joukkue toteutti läpiottelun sovittuja asioita ja osoitti henkistä kasvamista edellisistä otteluista, sillä me olimme koko-ottelun takaa-ajo asemassa, mutta pystyttiin nousemaan voittoon.”- Vazana summaa.

Loppurutistus kotona.

Sunnuntaina 28.3. joukkueemme isännöi Uusikaarlepyystä tulevaa IBF Blue Foxia. Santa’s Unitedilla ei käytännössä ollut enää mahdollisuuksia jatkokarsintoihin toisin kuin vierasjoukkueella. IBF Blue Fox oli otteluun lähdettäessä voitolla varmistamassa sarjasijoituksensa toiseksi.

”Molemmat joukkueet pelasivat erinomaista salibandya. Mielestäni molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja puolustivat tiivisti, mutta tällä kertaa Blue Fox oli hieman parempi ja ansaitsi ottelusta voiton”- Vazana toteaa.

Vazana summaa vielä loppuun, että matka oli todella tärkeä kokemus pelaajille, valmennukselle ja seuralle. Nyt tiedämme tarkasti missä olemme hyviä ja missä pystymme parantamaan tekemistämme. Koko joukkue oli erittäin sitoutunut ja työteliäs kauden ajan. Joukkueemme kasvoi matkan aikana hurjasti pelillisesti ja henkisesti isommaksi. Fiilis joukkueessa oli aivan huikea loppuun asti. Oli myös hienoa nähdä, että pelaajat itse kasvoivat johtamaan prosessiamme luotujen raamien ympärille. Lopuksi haluan sanoa, että olen todella ylpeä joukkueesta ja kiitollinen, että sain olla juuri tämän joukkueen vastuuvalmentaja.