Santa’s Unitedin naisten 2.joukkueen kauden avaus lähenee

10.10.2017

Suuren uudistuksen läpi käynyt Santa’s Unitedin naisten 2.joukkue avaa sarjakautensa lauantaina 14.10. Kuusamossa. Tulevalla kaudella joukkue pelaa naisten 3.divisioonassa ja ottelut sarjassa pelataan turnausluontoisesti, jolloin jokaisella joukkueella on pelipäivänä kaksi peliä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Dynamo Oulusta ja toinen peli pelataan kotijoukkue Pakaa vastaan. Naiset ovat asettaneet kaudelle 2017-2018 yhteiseksi tavoitteeksi nousun takaisin 2.divisioonaan ja sitä kohti työn tekeminen onkin aloitettu jo kesällä.

Valmentajien Samu Toivosen sekä Saku Viitasaaren odotukset ensimmäisiin peleihin ovat korkealla, vaikka niistä onkin harmittavasti poissa kolme kovaa pelaajaa. Samu alleviivaa, että treeneissä on ollut mukana hyvää asennetta ja kahta voittoa lähdetään Kuusamosta hakemaan kotiin tuomisiksi.

Mukaan joukkueeseen on saatu mukavasti myös uusia pelaajia, joten tilanne viime kaudella ongelmaksi muodostuneen pelaajapulan osalta näyttää tällä hetkellä lupaavalta. Lisäksi fiilis pelaajien kesken on hyvä, joten alkukausi on monien asioiden suhteen lähtenyt hyvin käyntiin. Samu kuitenkin muistuttaa, että joukkue on suurimmalle osalle pelaajista uusi, koska 16 pelaajan kokoonpanosta vain viisi on viime kauden pelaajia, joten työtä on vielä tehtävänä. Naisilla on kuitenkin selkeä halu kehittyä ja pärjätä peleissä ja he uskovat kovaan tekemiseen ja nämä asiat ovatkin keskeisessä asemassa, jotta kauden tavoite saadaan täytettyä.

Loppuun Samu toteaa vielä, että kahden voiton tavoite on treenien perusteella hyvin realistinen, koska joukkue on valmennuksen mukaan muotoutunut hyvin yhteen. Lisäksi jokainen pelaaja on myös asettanut itselleen tulevalle kaudelle henkilökohtaisen kehitystavoitteen, jossa kehittyminen tukee varmasti myös viisikko pelaamista. Ensimmäiset kotipelit naiset pelaavat Ounasrinteellä marraskuun 18.päivä, joten silloin ehdottomasti kaikki kynnelle kykenevät mukaan kannustamaan.

 

-Anniina Lahti/ N2

10.10.2017