Puma-Blogi: Liigaseura matkaa Rovaniemelle

9.10.2017

Loistavaa lokakuuta jokaiselle! Tällä kertaa on luvassa otteluennakko naisten edustuksen Suomen Cupin ottelusta, jossa Rovaniemen enkelilauma kohtaa naisten salibandyliigaa pelaavan Porvoon salibandyseuran! Tämän lisäksi pääsemme kuulemaan kuvankauniin Salla Tiihosen mietteitä.

Sunnuntaina 14.10. Ounasrinteen Monitoimihallissa saadaan viihdettä koko rahan edestä, kun Porvoolainen PSS saapuu naisten vieraaksi. Viime kaudella runkosarjan viidenneksi sijoittunut PSS oli liigan toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Tähän yksi syy on vahvasti myös kuluvan kauden aloittanut maalivahti Krista Nieminen, joka on kolmessa pelaamassaan pelissä päästänyt selkänsä taakse vain 2,67 maalia/ottelu.
Viime kauden PSS päätti mitalijuhliin, kun se kaatoi pronssiottelussa SSRA:n rankkareiden jälkeen.
Porilaisten tavoite on pelata keväällä Superfinaalissa ja se näkyy, sillä joukkueen kausi on alkanut erittäin vakuuttavasti. Se on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja majailee liigassa puhtaan pelin turvin jaetulla 1. sijalla.

Rovaniemeläisten osalta kausi käynnistyi vieraspeleillä Turussa ja Tampereella, joista kotiinviemisiksi jäi tasaisten vääntöjen jälkeen kaksi pistettä. Kovimmat tehot (4+1) viikonloppuna kirjautti nuori Reetta Impiö.
Valmentaja Roope Salosen mukaan Santa on 1. divisioonan kovakuntoisin joukkue. Hikoilu muuallakin, kuin aurinkorannoilla on siis kantanut hedelmää kesän aikana.
Santalle tuleva ottelu on loistava paikka mitata syksyn pelillinen kunto ja jopa ottaa maukas päänahka liigaseurasta. Lisäksi PSS:n ollessa ennakkosuosikki pääsee Santa’s pelaamaan altavastaajan asemasta ilman sen suurempia paineita.

Ottelusta voidaan odottaa kovatasoista ja laadukasta kamppailua, jossa jokainen maali merkitsee paljon, puolustuspään pelin merkitys korostuu, eikä tunnetta tule puuttumaan!

Sitten päästäänkin pelaajaesittelyn pariin. Tällä kertaa estradin ottaa haltuun Kainuun lahja salibandylle, Salla Tiihonen!
Viime kaudella Papaksen riveissä Pohjois-Suomen 2. divisioonaa jauhanut Tiihonen sijoittui sarjan pistepörssissä neljänneksi tehoilla 6+12. Hyvin omaan päähän pelaava puolustaja on tervetullut lisä vahvistamaan punanuttujen puolustusta entisestään. Jotain naisesta kertoo myös se, että hänet valittiin kapteenistoon, vaikka onkin uusi kasvo joukkueessa!
Sallan vahvuuksiin kuuluu lukea peliä, kuin avointa kirjaa ja jakaa namupasseja joukkuekavereille. Nuoresta iästään huolimatta tämä 23-vuotias puolustaja on kokenut salibandyn saralla paljon. C-juniori- ikäisenä salibandyn aloittanut Tiihonen on kehittänyt taitojaan aikoinaan Vuokatti-Rukan urheiluakatemian urheilijana ja pelannut salibandyliigan lisäksi tyttöjen U19- maajoukkueessa.

Ja lopuksi päästetään itse Salla ääneen!

Kuinka kauan olet pelannut salibandya ja miksi juuri salibandy?

-Oon nyt pelannut 10 vuotta salibandya. Silloin C-tytöistä aloitin, mutta siihen aikaan ei Kajaanissa oikein ollut junioritoimintaa, joten mentiin sitten suoraan naisten 2 joukkueeseen. Taisin pelata siellä kaksi kautta ennenkuin siirryin naisten edustuksen mukaan. 3 kautta pelattiin 1 divaria ja aina oltiin liigakarsinnoissa. Lopulta sitten päästiin vähän takaporttien kautta naisten liigaan ja siellä pelattiin 2 kautta. Jouduttiin luopumaan liigapaikasta ja opiskeluiden takia pysyin Kajaanissa, jossa sitten pelailin vielä pari kautta 2 divarissa.

Miksi Rovaniemi ja Santa’s United?

 

-Ei ollut tarkotus lähtee pohjosemmaksi, mutta tässä sitä ollaan 😂 Opiskeluiden loppusuora mahdollisti vihdoin, että pystyn muuttamaan pois Kajaanista. Tavoitteenani on kuitenkin vielä pelata liigassa, joten 1 divari tähän väliin oli hyvä vaihtoehto. Lisäksi joukkueeseen oli helppo tulla, koska täällä pelaa parhaita kavereita!

Milloin pelasit ensimmäisen pelisi salibandyliigassa?

-Ensimmäinen kausi naisten liigassa oli 2013-14. Silloin sijoituttiin sopivasti 9:nneksi, joten ei jouduttu karsintoihin, eikä päästy playoffseihin. Seuraavana kautena pelattiin playoffseissa.

Hienoin maalisi?

-En tiiä hienoimmasta, mutta ikimuistoisin on varmasti se, kun pelattiin M-teamia vastaan liigakarsintapelejä. Peli meni rankkareihin asti ja sain tehtyä ainoan maalin, joten peli ratkesi silloin meille.

 

Syöttö vai veto?

-Syöttö.

Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana?

-Vahvuuteni on pelinlukutaito. Ikinä en oo syttynyt maaleista niin paljon kuin siitä, että saan antaa hyvän syötön kaverille.

Millä mielin lähdet tulevaan kauteen ja mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi?

-Todella hyvillä mielin! Meillä on potentiaalinen joukkue ja hyvä tekemisen meininki, joten toivon, että joukkue menestyy tulevalla kaudella. Henkilökohtaisesti toivon tuovani puolustukseen kovuutta ja auttaa joukkuetta rakentamaan peliä.

Ikimuistoisin salibandy-kokemus?

-Ikimuistoisimman maalin sanoinkin jo tuossa aiemmin, mutta kokemuksia on useampiakin. Kaikki liigakarsinnat ja Kajaanin yleisömäärät ja tunnelma peleissä! Lisäksi pelit liigassa ja siellä voitetut ottelut. Ja ilman muuta myös vuoden kohokohta, eli Ivalossa järjestetyt turnaukset, jossa käydään kaveriporukalla!

Millä eväillä lähdette otteluun PSS:ää vastaan?

-PSS on taitava liigajoukkue, mutta lähetään tottakai haastamaan heidät! Mukava päästä mittaamaan tasoa heitä vastaan.

Kuvaile Puman peliasuja kolmella sanalla

-Laadukkaita, tyylikkäitä ja edullisia

Tervetuloa kannustamaan Santa’s United voittoon PSS:stä sunnuntaina 15.10. klo 13:00 alkavaan kamppailuun, joka pelataan Ounasrinteen Monitoimitalossa! Liput 5€ ja seuran jäsenet seura-asu päällä sisään ilmaiseksi!

#Puma #Exel #Floorball

Sami Pokka

9.10.2017