Miesten edarin juna kulkee playoff vauhtia, täydet kolme pistettä Oulun keikalta

2.2.2019

Jyystäjät oli ennen ottelua hyvässä vireessä ja olikin voittanut kolme edellistä ottelua. Edellisessä ottelussa Oulun porukka oli vahvempi Ounasrinteellä, joten edessä oli revanssin paikka.

Ensimmäisessä erässä Jyystäjät olivat parhaiten mukana, mutta joukkue tiedetään heikoksi ilman palloa. Ottelun alkupuolella tuli helpohko jäähy ja kotijoukkue pääsi iskemään avausmaalin. Heti seuraavassa vaihdossa iskettiin peli tasoihin. Loistava karvaus laittoi JyystäjäPakin antamaan pallon suoraan Janne Romppaisen lapaan, jolta namupassi maalin eteen yksin jääneelle Olli Rautiolla ja pallo maalin kattoon. Kolmas vaihto putkeen ja verkko heilui, mutta väärässä päässä kotijoukkueen mentyä viimeistä kertaa ottelussa johtoon. Erän puolen välin ylityttyä nähtiin illan melkein komein maali. Sami Säärelä otti loistava katkon ja lähetti Martti Lamminmäen matkaan. Muutama kisuttelut, puikot ja vielä veska kahville riitti ja tasoitus oli valmis. Ajassa 14.11 tuli erän viimeinen maali. Pakin höntyiltyä itsensä pihalle pääsi Mika Karusaari heittämään pikku lätyn ja Jani Mustonen latasi suoraan ilmasta pompun sisään. Erätauolle mentiin numeroissa 2-3.

Toinen erä olikin selkeämpää vieraiden pyöritystä. Vahvoja pallollisia vaihtoja ja kotijoukkue alkoi kypsyä rooliinsa. Pelikellossa 23.49 nähtiin pientä häsellystä kotijoukkueen alueella. Lopulta Olli Rautio sai tarjoilla Romppaselle maalin eteen, josta jäätävä maalintekijä ei epäonnistu. Alle minuutti myöhemmin Eetu Rautio näytti jälleen vauhdikasta laitanousua tarjoillen Jani Mustoselle maalin eteen ja nätti jatko suoraan ykkösellä takakulmaan. Ennen erän puolta väliä kotijoukkue sai niitä harvoja paikkoja erässä ja hyödynsi siirretyn rangaistuksen tehokkaasti. Reilu puolet loppu erästä tahkottiin ilman maaleja, joten tauolla numerot olivat 3-5.

Kolmas erä oli yhden joukkueen näytöstä. Reilu minuutti ehdittiin pelata erää, kun nähtiin se illan komein. Teemu Huovisen huikea määrämittainen kukkupallo omasta päästä ja Lamminmäki kiskaisi suoraan ilmasta pallon takakulmaan. Vähälukuinen yleisökin pomppasi maalin riemuksi juhlimaan. Ylivoimalla saatiin Lamminmäen hatullinen täyteen. Kolmas kanttiveto lopulta painui maaliin saakka, syötön tarjoili Janne Romppanen. Erän kolmas oli tutun vaparikuvion tulosta, kun J. Mustonen heitti pallon maalineteen ja Karusaari sijoitti alakulmaan. Lopussa Jyystäjät pelasivat runsaasti ilman maalivahtia ja kertaalleen maalinteossa onnistuttiin sen aikana. E. Rautio otti tärkeän riiston ja syöttö Karusaarelle, joka heitti puolesta kentästä pallon tyhjiin. Ottelun loppuhetkillä kotijoukkue onnistui vielä pariin otteeseen, mutta niillä ei enää ollut suurta merkitystä. Voittolukemat olivat selvät 5-9 ja pisteet lähtivät mukaan Rovaniemelle.

Kevät kääntyy runkosarjan otteluiden osalta loppusuoralle ja jokaisella pisteellä on tärkeä merkitys playoffien kannalta. Tämän päivän voitto tarjoaa mahdollisuuden taistella kotiedusta kauden kahdessa viimeisessä ottelussa. Sarjasijoitus on toinen Suolan ollessa selkeästi edellä. Viikon päästä sunnuntaina kohdataankin juuri SBT Suola. Tervetuloa Ounasrinteelle sunnuntaina seuraamaan peliä kello 18.00.