Makia voitto kotikentällä rangaistuslaukausilla miehille

4.11.2018

Eilinen oli pyyhitty pois mielestä ja halu palata voittojen tielle oli kova. Vastaan tuli ennalta kovajalkaisena tiedetty oululaisporukka SS Rankat Ankat, joka on jo seuraperinteeksi muodostuneella tavalla noussut 2.divarin kahinoihin periaatteella vuosi per sarjaporras.

Ensimmäisen erän vierailijat aloittivat vahvasti. Reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa taululla oli jo 0-2. Erän kääntyessä lopuilleen Janne Romppanen pääsi taas näyttämään taidokasta rangaistuslaukausta ja varma kavennus kotiyleisön riemuksi. Kuusi sekuntia ennen erän päättymistä Ankat pääsivät vielä iskemään maalin ja tauolle mentiin 1-3 lukemista.

Toinen erä kääntyi jo enemmän kotijoukkueen suuntaan. Ajassa 23.09 Eero Autereen hurja pommi meni varmasti verkon perukoille, syötön tarjoili Teemu Huovinen. Pari minuuttia myöhemmin päästiin pelaamaan ylivoimaa, mutta sitä ei tarvinnut pelata kuin 24 sekuntia, kun tasoitus komeili taululla. Jyri Kenttälä jakoi laitaan ja Mika Karusaaren lämäri heilahti takakulmaan. Tasoituksen jälkeen vain puoli minuuttia ja vieraat menivät taas johtoon. Loppu erä tahkottiin ilman maaleja. Toisella erätauolla lukemat olivat 3-4.

Paine siirtyi entisestään vieraiden maalille ja maalivahti joutuikin esittämään koko ajan onnekkaampia torjuntoja. Ennen erän puolta väliä nähtiin ensin tasoitus ja sitten vielä johtomaali. Komean vastahyökkäyksen päätteeksi Janne Kähkönen tarjoili ja Martti Lamminmäki iski komean vedon pari mailan kautta maaliin. Johtomaali oli myös hieno, kun Atte Back laukoi maalille ja Topias Tiilikainen tuikkasin riparin maaliin. Niinhän siinä kävi, että vieraat tulivat tasoihin 5-5 ja pelit jatkuivat jatkoajalla. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauskilpailussa.

Viikonloppuun yhteensä neljä rangaistuslaukausmaalia viimeistellyt Romppanen oli edelleen varmana ja vei isännät johtoon. Vierailta vasta kolmas laukoja onnistui tasoittamaan. Neljäs laukoja Karusaari vei kotijoukkueen taas maalin johtoon ja kun päivän tähti Ville Kuoksa otti viimeisestä laukojasta vielä torjunnan niin voittolukemat 6-5rl komeilivat taululla. Voitto oli tärkeä ja sillä irtosi toinen sija sarjataulukossa.

Pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina, kun rakas naapuri Sastamolo saapuu Kemistä vierailulle. Peli pelataan 10.11 kello 18.00 Ounasrinteen liikuntahallilla. Tervetuloa seuraamaan peliä!