Koutsi hei..!

13.7.2018

Santa’s Unitedin valmentajarintamalla on koettu kevään aikana suurta myllerrystä, kun ainakin miesten- ja naisten edustusjoukkueiden päävalmentajat vaihtuvat.

Viime kaudella Santa’s United Akatemian toiseen perättäiseen sarjanousuun johtanut Petri Eskelinen tulee ensi kaudella jatkamaan akatemian päävalmentajana, sekä miesten edustuksen toisena valmentajana. Näiden lisäksi Petri hyppää naisten edustuksen kelkkaan toiseksi valmentajaksi Joona Vazanan rinnalle. Työnsarkaa tulee siis riittämään, kun vastuuta on kolmen eri joukkueen valmennusjohdossa.

 

 

Petri Eskelinen

Petri on Liikunnanohjaa-jaksi Amk:sta kesällä 2017 valmistunut nuori valmentaja, joka elää ja hengittää salibandya. Kajaanissa nyrkkeilyn ja salibandyn parissa varttunut herrasmies on myös käynyt Salibandyliiton HVK-valmentajakoulutuksen tänä keväänä.

 

Petri, miten pystyt tähän kaikkeen?

  • Joo eli ens kaudella tarkotuksena on olla Naisten edustusjoukkueen apuvalmentaja Miesten edustusjoukkueen apuvalmentaja ja Akatemian päävalmentaja. Oikeanlaisella roolituksella ja hyvällä suunnitelmallisuudella uskon että valmennuksen saa sujumaan toimivasti. Miesten joukkeiden kanssa teemme paljon yhteistyötä treenien osalta, joten valmentaminen molemmissa joukkueissa tulee luonnostaan ilman suurempia ongelmia. Akatemia- joukkueessa minulla on myös apuna taktiikkanero Janne Romppanen, jonka tuella pystymme yhdessä kehittämään joukkueen nuoria pelaajia.  Naisten edustusjoukkueessa toimin pääsääntöisesti lajitreenien parissa joita yhdessä suunnittelemme Joona Vazanan kanssa (Naisten päävalmenta). Luulen, että montaa viikonloppua ilman salibandyä en ensi kaudella vietä, mutta rakkaudesta lajiin tätä hommaa tehdään.

 

Mitkä ovat tärkeimmät asiat valmentamisessa?

  • Tärkeimmät asiat valmentamisessa on se kun näkee pelaajien kehittyvän ja heidän aidon innostuksen/ilon peliä kohtaan. Sekä sen, kun näkee että pelaajat itse ymmärtävät mitkä asiat ovat tärkeitä oman kehittymisensä kannalta.

 

Tavoitteesi valmentajana?

  • Tavoitteeni valmentajana on auttaa pelaajia kehittymään kohti heidän tavoitteitaan ja omana unelmana on valmentaa mahdollisimman korkealla sarjatasolla suomessa tai ulkomailla hyvässä ja kehittävässä organisaatiossa.

 

Topias Vakkuri, 28, puolestaan on Rovaniemeltä lähtöisin, mutta hankkinut valmennusoppia OLS:n organisaatiosta valmentaen seuran B-junioreita. Santa’s Unitedissa hän on aikaisemmin valmentanut C2 junioreita.


Topias, mikä sai lähtemään edustuksen päävalmentajaksi?

  • En ole vielä miehiä valmentanut ja halusin haastaa ja kehittää itseäni.
    Tavoitteet valmentajana?
    Tavoitteet asetan aina tekemiseen. Tekemisen laadun kautta kyllä saa joku päivä sitten palkinnon jos sen on ansainnut.

 

Tavoitteesi valmentajana?

  • Tavoitteena on saada oma ja joukkueen päivittäistekeminen sille tasolle että joka treenin jälkeen voi sanoa pelaajan ja joukkueen menneen eteenpäin. Tavoitteena olla myös hyvä ihmisjohtaja joka kuuntelee, kannustaa, keskustelee, perustelee ja vaatii. Edellä mainituissa on itsellä vielä sen verran työnsarkaa ettei mistään isommista haaveista tai tavoitteista kannata huudella.

 

#Puma #Floorball

 

Sami Pokka

13.7.