Ensimmäinen finaali Oulun Ankoille, viikon päästä jatketaan

17.3.2019

Sarjan parhaat joukkueet olivat vastakkain Kastellissa, kun 2.divarin finaalit käynnistyivät Rankkoja Ankkoja vastaan. Runkosarjassa molemmat ottelut päättyivät maalin erolla ja sama linja jatkui tänään.

Ottelu alkoi hyvällä tempolla heti alkuun ja ensimmäinen maalikin nähtiin reilun minuutin jälkeen. Maalin takana pomppu pallo, jonka Mika Karusaari jatkoi Jani Mustoselle ja pallo etukulmasta sisään. Tasoitus tuli ylivoimalla komealla lättysyötöltä takatolpille. Vieraiden johtomaali tuli viisi minuuttia ennen erän päätöstä. Teemu Huovinen syötti keskelle ja Olli Raution kääntöveto painui verkon perukoille. Kotijoukkue tuli vielä tasoihin minuutti ennen ensimmäistä erätaukoa. Tauolla lukemat 2-2.

Toinen erä oli rumasti Ankkalauman maalien muodossa. Heti ensimmäisellä minuutilla nähtiin johtomaali, mutta reilu minuutti tästä tuli jo tasoitus. Huovinen syötti laidasta ylös ja Martti Lamminmäki laittoi pallon pönttöön etukulmasta. Loppu erässä kotijoukkue iski kolme maalia olleen toisella tauolla 6-3 johdossa. Erän viimeisellä minuutilla ensin vieraat nappasivat kahden minuutin jäähyn ja hetkeä myöhemmin kotijoukkue hölmöili itselleen viiden minuutin istunnon.

Kolmannessa erässä pelattiin ensin 4-4 peli ohi ja sitten vuorossa oli reilu kolmen minuutin ylivoima. Paikkoja oli tehdä maaleja, mutta vasta ylivoiman päätyttyä verkko heilahti. Topias Tiilikainen sai syöttöpisteen Karusaaren maaliin. Pelikellossa oli 46.04, kun kotijoukkue esitti pienen viikateshown ja nappasi pari jäähyä. Tehokas ylivoima lämpeni tässä vaiheessa. Tiilikainen tarjoili ja Janne Romppanen latoi suoraan syötöstä aivan maalin kattoon. Vain minuutti tästä nähtiin jo tasoitus. Tällä kertaa Karusaari heitti poikkarin ja Romppanen heitti pienellä kantilla komian maalin. Tasoituksen jälkeen ote oli selkeästi vierailla ja paikkoja sateli joka vaihtoon. Kotijoukkueen maalivahti piti pelin tasoissa, kunnes pienehkön ylipelaamisen seurauksena Ankat meni johtoon ja hetkeä myöhemmin kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa peliaikaa oli vajaat neljä minuuttia. Kaksi minuutti pelikellossa jäljellä ja Iikka Nupponen huitaisi apinan verkkoon, tilanne 8-7. Maalien tehtailu jatkui ja harmittavasti Ankat meni taas kahden maalin johtoon. Puoli minuuttia ennen loppua Lamminmäki toi vieraat vielä maalin päähän. Lamminmäki laukoi viimeisellä sekunnilla vielä tolppaan, mutta voitto jäi Ankka laumalle numeroin 9-8.

Pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina Ounasrinteellä kello 18.00. Tupa täyteen ja innokkaat kannustamaan voitot tasoihin!