Akatemia jatkoon Cupin 1.kierrokselta

27.8.2018

Miesten 2.joukkue eli Akatemia taisteli tiensä jatkoon Suomen Cupin toiselle kierrokselle. 1.kierroksen turnaus pelattiin lauantaina Ounasrinteen liikuntahallilla ja kahdelle oli paikka 2.kierroksella.

Ensimmäisessä välierässä SB Kuha kaatui vakuuttavasti 7-3. Tasaisesti ottelua hallinnut kotijoukkue pysyi tasaisessa johdossa avausmaalista lähtien. Ottelun tehokkaimmat olivat Wilhelm Kylymies 2+1 ja Mika Heinonen 1+2.

Välierien voittajien kohdatessa ACK oli lopulta parempi 3-7 ja näin ACK eteni ensimmäisenä jatkoon lohkosta.

Toisesta jatkopaikasta käytiin kova taistelu. Ratkaisevassa pelissä oli uudelleen SB Kuha, joka oli niin sanotussa häviäjien pelissä voittanut SC Muden Sahan. Kolmas peli eteni tasaisesti isäntien voittaessa ensimmäisen erän 2-1 ja vieraiden voittaessa toisen erän samoin lukemin oli edessä kolmas erä tilanteessa 3-3. Sankarinviitta oli tarjolla ja sen halusi eniten itselleen Eetu Pekkala, joka vajaat kolme minuuttia ennen loppua ratkaisu ottelun ja jatkopaikan Akatemialle.

Toinen kierros pelataan heti ensi lauantaina Zemppi Areenalla ja vastassa välierässä kivenkova Papas, joka pelaa sarjaporrasta ylempänä 2.divarissa.