Heli Saari

Olen Heli Saari, 17-vuotias rovaniemeläinen. Opiskelen Rovaniemen ammattilukiossa liikuntaneuvojaksi. Pelaan itse jääkiekkoa Roki naisissa ja lajitaustaa löytyy myös mm. salibandysta ja jalkapallosta. Olen tavoitteellinen ja suunnitelmallinen sekä omissa treeneissäni että ohjauksissani. Haluan saada oman mielipiteeni kuulumaan ja olen valmis tekemään töitä uusien asioiden oppimiseksi.

Viime kaudella valmensin E-junnujen salibandyryhmää kerran viikossa ja koulun puolesta pääsin mukaan myös muihin eri ikäisten ohjauksiin sekä järjestämään tapahtumia. Ensimmäinen vuosi uudessa koulussa on ollut opettavainen ja hyvin erilainen kuin peruskoulun aikaiset vuodet. Pidän siitä, että opiskelu on välillä myös enemmän käytännöllistä kuin teoreettista. 

Hain kesätöitä kesälle 2016 Sijaishaltija Oy:n kautta, kuten viime kesänäkin ja sain työpaikan Santa’s Unitedilta. Olin myös viime kesänä töissä Santa’s Unitedilla ja positiiviset työkokemukset seurassa työskentelemisestä edesauttoivat sitä, että työpaikalle oli ensimmäisestä päivästä lähtien mukava tulla.

Työnkuvani oli samantapainen kuin viime vuonna. Olin toisen viikon seuran toimistolla töissä ja toisen viikon olimme nuorisopäällikkö Ari Laitisen ja toisen seuran kesätyöntekijän, Atte Backin kanssa vetämässä G-D- ikäisten poikien salibandyleirin Kairatiellä. Leirin rakenne oli tuttu viime vuodelta, joka päivä järjestettiin eri lajikokeilu ja salibandyn ohessa pelattiin muita monipuolisia pallopelejä. Lajikokeiluina meillä oli nassikkapaini, lentopallo, yleisurheilu sekä frisbeegolf. Perjantaina leirin päätöspäivä pidettiin Rollohallissa ja Hoplopissa, missä myös ohjaajat pääsivät opettelemaan uusia temppuja sekä kehittämään omia taitojaan.

Leirillä tavoitteenani oli suunnitella treenejä annetun teeman mukaan, oppia opettamaan peliä ja kehittää omaa ohjaamistani. Pääsin suunnittelemaan ja vetämään treenejä ja ottamaan sopivasti vastuuta porukasta. Oli ilo nähdä, miten pelaajat sisäistivät opetettuja asioita ja niitä alkoi näkyä pelissä yhä enemmän ja enemmän. Pyrimme ohjaamaan pelaajia aina yhteispelin ja kaverin tsemppaamisen kautta ja poikien keskuudessa oli pääosin hyvä yhteishenki. Joukkuepelaaminen oli meillä myös isona teemana ja sen sisäisti ainakin leirin kuopus, joka loppupelissä tehdessään upean onetimer-maalin, totesi: ‘’Ai että minä tein maalin? No niin, mitä sitte?’’

Toimistolla työnkuvaani kuului seuran nettisivujen sekä sosiaalisen median päivitystä, leirille harjoitusten suunnittelua, sekä tulevien tapahtumien suunnittelua erityisesti tyttö- ja naissalibandyhanketta ajatellen. Tutustuin myös seuran pelaajapolkuun ja toimintasuunnitelmaan sekä pääsin seuraamaan palavereita mm. taloudellisiin asioihin liittyen. Toimistotyö oli sopivaa vaihtelua vilkkaan leiriviikon vastapainoksi. Työviikkoni ovat olleet todella antoisia ja opettavaisia ja on ollut hienoa päästä oman alan työpaikkaan töihin sekä ohjauksen että toimistopuolen työn merkeissä. On ollut ilo päästä näkemään, miltä seuratyöntekijän arki näyttää. Siitä siis suuret kiitokset!

 

13507137_507625796097041_5642162695237414925_n  13514313_812521182217218_460827206_n

Yhteistyökumppanit