Puma-Blogi: Treenaaminen on muutakin kuin hikoilua

1.7.2017

Aurinkoista heinäkuun alkua kaikille! Tämänkertaisessa bloggauksessa paneudutaan tärkeään asiaan nimeltään kehonhuolto ja siitä meille kertoo hieman Niko Marttiini, mies jonka jokainen haluaa hierojakseen.

Niko pelaa salibandya Santa’s Unitedin Akatemia- joukkueessa ja oli viime kaudella joukkueensa kunnioitettu kapteeni ja luottoratsu. Nuorempana RSB-Teamissa 2. divisioonaakin pelannut Niko on kärsinyt urallaan pahoista loukkaantumisista, mutta edes polven eturistisiteen leikkaus ei saanut häntä lopettamaan rakasta lajia.

Sen lisäksi Niko on valmistunut hierojaksi Santasport Lapin Urheiluopistolta, kesäkuussa 2016, erikoistuen urheiluhierojaksi.

Eipä sitten muuta, kuin päästetään Niko ääneen.

 

Kerrotko hieman työstäsi urheiluhierojana?

 

Toimin hierojana Pohjolankadulla kahden muun hierojan kanssa. Teen itse yhteistyötä eri urheiluorganisaatioiden kanssa kuten Santa’s United ja Roki Hockey. Liikuntakeskus Kunnon Paikka on myös allekirjoittaneen yhteistyökumppani. Normaali työpäiväni koostuu sekä urheilijoiden että aktiivisesti liikkuvien ihmisten kanssa työskentelystä. Urheiluhierojalla saa toki käydä vaikkei ns. aktiivisesti liikkuisikaan. Normaalisti hieronta mielletään tapahtumana joka kestää x määrän minuutteja ja kaikki käy joko kipeää tai tuntuu silittelyltä. Tätä on turha pelätä. Urheiluhierojana käsittelen lihaksia, teen passiivisia ja aktiivisia venytyksiä sekä ohjaan asiakkailleni ohjeita jotka ehkäisevät ongelman uusiutumisen. Tärkeää on kuitenkin muistaa säännöllisyys myös hieronnassa. Toisilla asiakkailla on akuutteja ongelmia, jolloin hieronnassa voi joutua käymään kuuriluonteisesti muutaman päivän välein useitakin kertoja. Toiset taas ylläpitävät kehonsa ja mielensä hyvinvointia käymällä hieronnassa kerran tai kaksi kuussa. Urheilijat saattavat käydä hieronnassa jopa viikoittain. Pääsääntönä voidaan kuitenkin pitää, että samaa aluetta käsiteltäessä hierontakertojen välissä olisi hyvä olla päivä tai pari.

 

Miksi kehonhuolto on tärkeää ei pelkästään urheilijoille, vaan urheileville?

 

”Pitäis venytellä, käydä hieronnassa, levätä, nukkua riittävästi ja juoda vettä… mutta kun ei ole aikaa”

Nämä ovat varmasti asioita mitä asiakkaiden suusta hierojana toimiessa usein kuulee. Kehonhuolto on helppo unohtaa ”ylimääräisenä” ja erillisenä asiana, joka ei vaikuta treenaamiseen tai kehitykseen. Tämä on täysin väärin ja tätä käsitystä pyrinkin asiakkaideni kanssa muuttamaan.

Lyhyesti: Jotta harjoittelu olisi tuloksellista kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta, kuuluu lihasten ja hermoston palautua rasituksesta kunnolla. Normaalisti ihmiset haukkaavat liian suuren palan ja harjoittelevat kuntoonsa nähden liikaa tai liian kovaa, unohtaen myös kehonhuollon. Tästä seuraa mm. Loukkaantumisia, rasitusvammoja ja keho voi joutua stressitilaan. Usein myös unohdetaan alkulämmöt ja loppuverryttelyt. Alkulämmittely valmistaa lihakset, hermoston ja elimistön vastaanottamaan harjoitusta mahdollisimman hyvin ja turvallisesti. Loppuverryttely puolestaan ”jäähdyttää” edellä mainitut. Jos nämä asiat unohdetaan, loukkaantumisriski kasvaa. Pakollinen tauko taas estää jatkumon joka mahdollistaisi hyvän sekä tasaisen harjoittelun ja maksimoisi tuloksen.

Kehonhuolto on osa harjoittelua eikä sitä saa jättää välistä.

 

Miksi juuri salibandy?

 

Salibandy on hieno laji joka on antanut minulle paljon. Suuria tunteita, hienoja hetkiä ja upeita ystäviä. Loukkaantumisille Salibandy on erittäin altis ja olen itse saanut maistaa siitä osani. Eturistiside leikkauksenkaan jälkeen en päättänyt antaa periksi vaan pelaan yhä edelleen. Toivon että saan jatkossakin nauttia yhteisestä lajistamme joka sopii sekä nuorille että vanhemmille, harrastelijoille ja ammattilaisille.

Kuvaile Puman tuotteita kolmella sanalla.

Puman tuotteet joita olen itse käyttänyt ovat olleet luotettavia, laadukkaita ja edullisia.

Seuran jäsenet pääsevät nauttimaan ammattihierojan palveluista. Jäsenkorttia näyttämällä saa jäsenedut käyttöön. Linkistä pääsee suoraan varaamaan ajan.

Sähköinen ajanvaraus

www.neurheiluhierojat.com

Jäsenetuna:

45min = 25€
60min = 36€
90min = 50€
120min = 63€
Sarjakortit:

5 x 45min = 110€
5 x 60min = 170€
5 x 90min = 220€

#SantasUnited #Puma

 Sami Pokka

 

1.7.2017